înapoi

DACHSER și Fraunhofer, Institutul pentru Materiale de Logistică, primesc Premiul German Logistics

Asociația Germană de Logistică oferă onoruri cercetării comune desfășurate între cele două companii datorită potențialului practic de care dă dovadă inițiativa propusă

Asociația Germană de Logistică a oferit premiul anului 2023 de Logistică Germană companiilor DACHSER și Fraunhofer. Juriul a oferit premiul pentru inițiativa denumită @ILO Localizare și Operaționare Avansată Desfășurată în Interior Companiei pentru copia digitală. Dezvoltată în strânsă colaborare în cadrul întreprinderii DACHSER, această tehnologie - care deja se utilizează în interiorul celor două branșe - a creat automat și continuu o copie digitală a tuturor pachetelor, materialelor și a fluxului de lucru transmis în terminal. Angajații pot accesa toate aceste informații prezentate prin intermediul telefoanelor mobile sau a prezentărilor disponibile.

Burkhard Eling, CEO DACHSER și Prof. Dr. Dr. h.c.. Michael ten Hompel, Executive Director la Fraunhofer, acceptând premiul pentru Logistică Germană împreună cu echipele. Imagine: BVL/Bublitz
Burkhard Eling, CEO DACHSER și Prof. Dr. Dr. h.c.. Michael ten Hompel, Executive Director la Fraunhofer, acceptând premiul pentru Logistică Germană împreună cu echipele. Imagine: BVL/Bublitz

Premiu oferit crește transparența în depozit. Pașii făcuți individual sunt optimizați și se pot completa în mai puțin timp. De această aplicație nu beneficiază doar operatorii logistici și șoferii, cât și clienții care în viitor vor fi capabili să primească informație mai precisă despre livrările lor. Operațiile premiate pentru copia digitală reprezintă rezultate importante corelate în mai bine de șase ani de cercetare comună condusă de laboratoarele și întreprinderea DACHSER. Acesta este locul în care experții din industria logisticii lucrează împreună cu cercetători din Institutul pentru Materiale și Logistică Fraunhofer într-o echipă mică și agilă cu scopul de a dezvlota inovații pentru rețeaua Europeană și terminalele de tranzit ale acesteia.

“Investigăm printr-o cercetare comună cu Institutul Fraunhofer gradul de digitalizare în logistică și o creștere continuă a calității serviciilor pe care le oferim clienților noștri”, declară Burkhard Eling, CEO companiei DACHSER, în cadrul ceremoniei premiilor de la Berlin. “Prin acest fel, asigurăm viabilitatea companiei noastre în viitor. Această muncă comună a avut rezultate practice în gradul de inovație care s-a dovedit a fi suficient de bun pentru a impresiona juriul care validează atitudinea noastră pentru cauză și ne oferă un bonus de motivație prin acest premiu.”

DACHSER plănuiește acum să facă pași către dezvoltarea acestei inovații. În anul 2024, compania de familie se așteaptă la o pornire sistematică a noii tehnologii pentru branșele din Europa. “Ca și un punct crucial în transformarea digitală, @ILO copia digitală premiată reprezintă un salt important în grupările logistice”, spune Eling.

“Noi vom pune cercetarea demarată în practică pe tot cuprinsul Europei” spune Prof. Michael ten Hompel, Director Executiv la Fraunhofer. “Această cercetare reprezintă un mare succes chiar și stivuit pe lângă povestea lungă a Institutului Fraunhofer. Subliniază valoarea îmbinării cercetărilor științifice cu aplicația practică. Acest lucru este valabil în special când colaborarea interdisciplinară este trăită la fel de intens și sustenabil cum se face în cadrul întreprinderii DACHSER.”

Ca și pas crucial în transformarea noastră digitală, premiul oferit pentru copia digitală intitulat @ILO reprezintă un salt în logistica grupului.

Burkhard Eling, CEO DACHSER

În practică: Inteligența artificială și automatizarea sunt în creștere

Algoritmii speciali bazați pe AI din software-ul @ILO interpretează informația colectată în fiecare secundă de sute de unități scanate pe tavanul fiecărui terminal. Folosind această informație, s-au identificat și localizat toate pachetele într-un mod automat și imediat. În viitor, aceste informații vor fi măsurate. Aceste elemente crează o imagine completă și la zi despre terminale și procesele acestora - prin copia digitală.

Prin integrarea în sisteme de lucru practice, această tehnologie inovatoare și-a demonstrat deja valoarea în cadrul proiectului pilot intitulat @ILO care face referire la tranzitul din terminalele din branșele din Unterschleißheim lângă Munchen și Öhringen lângă Heilbronn. Unele procese au performat cu 15% sau 35% mai rapid în aceste sectoare. Acest lucru a fost obținut prin intermediul eliminării acțiunilor precum scanarea codurilor de bare manual și inventarierea pachetelor zilnic. Ca și rezultat, transporturile de scurtă distanță pot începe livrările mai devreme, fapt ce oferă șoferilor un start mai rapid în traficul de dimineață.

@ILO crează automat și continuu o copie digitală a tuturor pachetelor, materialelor și sistemelor de lucru din terminal
@ILO crează automat și continuu o copie digitală a tuturor pachetelor, materialelor și sistemelor de lucru din terminal

“Prin folosirea AI și a automatizării tehnologiei în grupuri de desfacere, putem livra cu o calitate ridicată și putem îndeplini așteptările și cerințele clienților. Ne ajută de asemenea în depășirea provocărilor apărute datorită lipsei spațiului și a lucrătorilor calificați.” explică Alexander Tonn, COO pentru Road Logistics la DACHSER. “Noile tehnologii precum copia digitală denumită @ILO oferă informațiile cerute, în timp real. Însă tehnologia a început cu adevărat să adauge valoare când îi susține pe angajați în munca de zi cu zi - și @ILO a demonstrat în faza pilot că poate îndeplini chiar acest lucru.”

Automatizarea în întregime și măsurarea în mod continuu a tuturor pachetelor reprezintă următorul pas către gradul de Logistică 4.0, un pas pe care îl vom face împreună cu Fraunhofer ca și parte a parteneriatului nostru de cercetare.

Stefan Hohm, CDO la DACHSER

Următorii pași către inovație: Încărcarea asistată de AI

CDO Stefan Hohm este cunoscătorul potențialului viitor pe care îl prezintă @ILO: “Automatizarea totală și continua măsurare a tutuoror pachetelor reprezintă următorii pași în Logistica 4.0, un pas pe care îl vom face împreună cu Institutul Fraunhofer ca și parte din parteneriatul acestei cercetări. În timpul acestei perioade operaționale pilot, adaugă el, sistemul a fost capabil să determine lungimea, înălțimea și lățimea pachetelor cu o corectitudine ridicată și a oferit informație în timp real fără a include stațiile de măsurare. Imediat ce sistemul este de-a întregul pregătit pentru folosirea practică, volumul informației obținute pentru fiecare pachet poate fi inclus in algoritmi inteligenți care, de exemplu, pot asista la încărcarea și plănuirea rutelor și creșterea capacității de utilizare a trailer-elor sau a vehiculelor care fac transporturi de scurtă durată. Acest lucru reduce km de transport cât și emisiile de carbon.” Mai mult, DACHSER și Institutul Fraunhofer simplifică sistemul @ILO pe care clienții îl pot folosi pentru a actualiza zonele de livrare cu scopul de a crește transparența în distribuție. “Cu toate acestea încă este necesară cercetarea continuă în acest sens” spune Hohm.

Poți găsi un rezumat detaliat care îți arată cum funcționează proiectul @ILO chiar aici: https://www.dachser.com/en/mediaroom/How-ILO-works-Identification-localization-measurement-and-visualization-23176

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu