DACHSER pune în operare 15 camioane electrice marca Renault Trucks

Camioanele Renault și DACHSER cooperează împreună pentru decarbonizarea treptată a transportului rutier de marfă. În total, furnizorul serviciilor de logistică își extind flota cu 15 vehicule. Toate camioanele electrice completează ture locale sau de lungă durată pentru șapte locații DACHSER din Germania, în fiecare zi din săptămână.

DACHSER pune în operare 15 camioane electrice marca Renault Trucks
DACHSER pune în operare 15 camioane electrice marca Renault Trucks

Cinci camioane Renault, tip E-Truck D, sunt deja puse în folosire pentru DACHSER. Șapte alte vehicule de același fel și trei camioane Renault E-Tech T (tip tractor) sunt acum gata de livrare. Ultimele sunt folosite la DACHSER în Öhringen, Neuss și Langenhagen.

“Suntem convinși că într-o perioadă lungă, doar companiile care se poziționează într-o manieră sustenabilă vor avea un viitor.” spune Alexander Tonn, COO Road Logistics la DACHSER. “Așadar noi vrem să facem o contribuție valoroasă pentru mediu și protecția climatului și pentru a conduce în forță pentru industria logistică cu măsuri pe mai multe nivele. Vehiculele cu zero emisii de carbon joacă un rol important. Cu camioanele Renault, noi avem un partener de încredere cu care ne putem îmbarca într-o călătorie încă lungă pentru a decarboniza liniile de transport.”

Cu Renault Trucks, avem un partener de încredere cu care ne punem îmbarca într-o călătorie încă lungă pentru a decarboniza liniile de transport.

Alexander Tonn, COO Road Logistics și DACHSER

Drept parte din procesul de sustenabilitate și strategia de protejare a climatului, furnizorii de servicii logistice DACHSER se pregătesc pentru transformarea graduală către vehicule cu emisii zero de carbon și pentru o infrastructură de încărcare corespunzătoare. Din 1 ianuarie 2022, compania a funcționat doar pe baza energiei regenerabile. DACHSER dorește să crească numărul vehiculelor care funcționează pe baza bateriilor electrice (BEVs) și a camioanelor care funcționează pe bază de hidrogen (FCEVs) atât în rețelele locale, cât și în cele de mare distanță, în funcție de performanță, infrastructura de încărcare și costuri.

Conducând înainte împreună pentru reducerea emisiilor de CO2

“La Renault Trucks suntem conștienți că putem implementa un program de lungă durată pentru protecția climatului doar împreună.” spune Frederic Ruesche. “Eu sunt mândru că lucrăm împreună cu DACHSER pentru a conduce înainte către reducere emisiilor de CO2 în segmentele de scurtă sau de lungă durată.”

La Renault Trucks suntem conștienți că putem implementa un program de lungă durată pentru protecția climatului doar împreună.

Frederic Ruesche, Renault Trucks

Renault Trucks este primul și singurul producător care oferă o gamă întreagă de camioane electrice. De lavehicule comerciale ușoare de 2.8 tone (LCV) la camioane pentru transport de mare tonaj de 44 tone, fiecare segment poate fi operat electric. Mai mult, Renault Trucks este primul producător care convertește vehiculele diesel în vehicule electrice în spiritul economiei circulare.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Stefan Koleno PR & Communication • Communications & Marketing
return true; } return false; }