Dan Georgescu, Operations Manager DACHSER Romania: “Este foarte important să ajungi în echipa potrivită, alături de mentorul potrivit”

Dan Georgescu - Operations Manager DACHSER Romania

Experiența profesională a lui Dan Georgescu, Operations Manager DACHSER Romania, se suprapune cu prezența companiei la nivel local și depășește 15 ani. Dan s-a dezvoltat odată cu echipa și a avansat organic, astfel că în prezent este și Branch Manager al Agenției București. Îi plac provocările și situațiile neprevăzute care apar des în actualul context și se implică activ în dialogul cu clienții și cu partenerii astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții optime. Deși se consideră împlinit profesional, este curios să exploreze continuu și îi îndeamnă pe tineri să fie tenace, persuasivi și să caute inspirația mentorilor.

Povestește-ne cum te-ai angajat la DACHSER si ce roluri ai avut in acesti ani

M-am alăturat echipei DACHSER Romania încă de la intrarea companiei pe piața românească, în anul 2009, ocupând de la bun început poziția de Operations Manager al filialei din București. În 2021 am preluat responsabilitățile la nivel național. Propunerea de promovare a venit după evaluarea performanței mele până în acel moment. În mod evident m-am bucurat și am acceptat noua funcție. Începând din luna aprilie 2024 ocup și poziția de Branch Manager București. În echipă am în prezent 22 de colegi.

În ce constă jobul tău și care sunt problemele cu care te confrunți zilnic? Care a fost cel mai greu task în activitatea ta de până acum la DACHSER România?

Activitatile principale sunt planificarea si optimizarea proceselor operationale la nivelul tarii, astfel încât să asigurăm un nivel de calitate ridicat al serviciilor din portofoliul DACHSER Romania.

Mă ocup de asemenea de optimizarea administrării Agenției București, cu focus pe  imbunatatirea relatiilor comerciale cu clientii existenti, atragerea de clienti noi și stabilirea unor parteneriate durabile cu furnizorii de servicii de transport.

Prin natura jobului, problemele zilnice sunt preponderent de natură operațională, fără să fie neapărat recurente. Apar astfel mereu situații care ne solicită să  ne adaptăm rapid pentru a găsi soluțiile optime.

Strategia de dezvoltare a DACHSER Romania implică realizarea unor proiecte de anvergură. Una dintre provocările cu care m-am confruntat a fost stabilirea celei mai eficiente variante de acoperire a țării cu punctele de lucru DACHSER - agenții proprii și parteneri -, astfel încât livrările și colectările să se facă în condiții optime de cost și timpi de tranzit.

Ce îți place cel mai mult la job-ul tău? (Ce anume din rutina ta zilnică îți place cel mai mult? Dar cel mai puțin?)

Domeniul transporturilor este în continuă schimbare. Trebuie să fii mereu în priză, informat, să cunoști legislația. Îmi place dinamismul acesta, care mă provoacă să fiu informat, la curent cu evoluțiile și să găsesc soluții la situații complicate, neprevăzute. Prin urmare evit rutina, pe care o consider dăunătoare creativității. Rutina ucide entuziasmul și generează plafonarea.

În altă cheie însă, deși poate fi încadrată ca rutină, verificarea zilnică a indicatorilor de performanță ai departamentelor Operațional, Vânzări, Resurse umane, Financiar, Administrativ este benefică deoarece pot fi identificate la timp deviațiile, astfel încât să intervenim pentru a le corecta înainte ca acestea să producă efecte nedorite.

Interviu cu: Dan Georgescu

Domeniul transporturilor este în continuă schimbare. Trebuie să fii mereu în priză, informat, să cunoști legislația.

Profesional, ce îți mai dorești?

Din punct de vedere profesional pot să spun că am ajuns la nivelul pe care mi l-am dorit. Cu toate acestea, având în vedere că procesul de învățare și refinare a cunoștințelor este continuu, perspectiva dezvoltării profesionale mă încântă în continuare, așa că aștept să văd ce îmi rezervă viitorul.

Ce sfat i-ai da unui tânăr la început de carieră pentru a deveni un bun profesionist?

În general nu există o rețetă standard care să garanteze succesul și transformarea unui tânăr      într-un viitor bun profesionist, însă cred că este foarte important să ajungi in echipa potrivita, alaturi de mentorul potrivit, care sa te inspire. In acelasi timp calitatile individuale cum ar fi persuasiunea, tenacitatea, gandirea structurata pot fi puncte forte care sa te conduca catre o cariera de succes.

Care crezi că sunt principalele trei calități care te-au adus în acest punct al vieții?

Cele trei calitati pe care le voi enumera nu sunt neaparat in ordinea importantei lor: atitudine pozitiva, gandire critica si comunicare. Fiecare o completeaza pe cealalta și în cazul meu acest mix a funcționat optim.

În cadrul seriei "Oamenii DACHSER", luna viitoare vom continua să discutăm cu unul dintre colegii noștri. Vom discuta despre muncă, familie, experiențe, experiențe de neuitat și momentele lor cheie.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Stefan Koleno PR & Communication • Communications & Marketing